Bijbelklas

Leiding:
Sandra Brasz-Wessels 053-4765972
Bep Zweers-Manden 053-4771276

De bijbelklas wordt elke zondag gehouden tijdens de morgendienst en is bedoeld voor de kinderen van groep 4,5 en 6 van de basisschool. De kinderen verlaten de kerk na het leid dat wordt gezongen aansluitend aan votum en groet. Ze komen tijdens de collecte weer terug in de kerk.

Ongeveer 1x per 6 weken gaan we voorin de kerk aan de gemeente vertellen welk thema we behandeld hebben en zingen ons themalied

Hier werken we met verhalen uit “de bijbel voor jullie”

Het doel van de bijbelklas is om de kinderen wegwijs te maken in en met de bijbel. De kinderen hebben allemaal zelf een bijbel en een liedboek die ze hebben gekregen op het moment dat ze van de kindernevendienst af zijn gegaan. Zij zijn dus veel gerichter bezig met alles wat er maar met de bijbel te maken heeft. De bijbelklas mag je dan ook zien als een opstapje naar de catechisaties toe.

De kinderen nemen elke week geld mee voor het zendingspotje. Dit zendingspotje wordt besteedt aan ons adoptie kind dat we via de stichting Redt een kind adopteren. Haar naam is Lahrietzingh, en ze zit in een kindertehuis in IndonesiĆ«. Wij sturen haar soms een kaart of een foto en van haar krijgen we ook af en toe een brief of tekening. In ons lokaal hangt een prikbord met brieven en foto’s van haar.

Ook gaan we 1x per jaar samen met de Kindernevendienst een dagje weg.